5 Goede redenen om 2019 tot jouw scholingsjaar uit te roepen!

5 Goede redenen om 2019 tot jouw scholingsjaar uit te roepen!

Steeds vaker krijg ik te horen van zorgverleners dat ze het aanbod van GroeneLijn hartstikke interessant vinden maar ze geen tijd hebben om ‘zomaar’ een middag of dag vrij te maken voor deelname aan een cursus. Ook krijgen we regelmatig afmeldingen omdat er zieken zijn in het team en de zorg door moet gaan. Een onderzoek toonde aan dat 85% van de zorgverlener aangeeft te weinig tijd en budget te hebben voor scholingen. Dat kan natuurlijk niet, eigenlijk onacceptabel. Ik geef alvast 5 goede redenen om 2019 tot jouw scholingsjaar uit te roepen!

  1. Je krijgt er energie van

Tijdens een scholing ben je even heel ergens anders en heel anders met je vak bezig. Je ontmoet nieuwe mensen, leert over nieuwe ontwikkelingen in jouw vakgebied en krijgt mogelijk andere inzichten. Dat geeft nieuwe energie.

  1. Je werk wordt er leuker van

Door die nieuwe inzichten word je geprikkeld om anders te gaan denken en misschien ook anders te doen. Dat inspireert en daardoor word je werk ook weer nieuw en dus leuker.

  1. Je wordt persoonlijk uitgedaagd

Als je deel neemt aan scholingen die gericht zijn op zelfvertrouwen, zelfbewustzijn, weten wat je wilt, (her)ontdekking van je talenten, communicatie in het team, meer rust en ontspanning word je ook persoonlijk uitgedaagd. Dat is spannend en misschien ook eng maar je kunt alleen groeien door af en toe buiten je comfort zone te stappen. Door je grenzen op te rekken, te verleggen en nieuwe mogelijkheden te ontdekken. Uiteindelijk bepaal jij waar je naartoe gaat en niemand anders. Dus gewoon doen!

  1. Je wilt goede en verantwoorde zorg bieden

Om goede en verantwoorde zorg te kunnen bieden moet je ontwikkelingen in je vak bijhouden. Daar heeft de cliënt recht op en de zorg wordt er beter van. Ontwikkelingen in de zorg gaan razendsnel. Dat leidt tot nieuwe kennis en inzichten en nieuwe richtlijnen. Wist je dat uit onderzoek blijkt dat goed geschoolde medewerkers betere zorg leveren!

  1. Je kunt kennis, inzichten en ervaringen bespreken met professionals

Veel scholingen worden door de zorginstelling waar jij werkt georganiseerd. Je ziet dan vaak dezelfde collega’s en je weet van elkaar hoe en wat. Hoe anders is het om met onbekende professionals in een groep te zitten en heel nieuwe, andere benadering van casuïstieken te horen. Leerzaam en inspirerend!

Dus ga naar www.groenelijn.com en schrijf in voor de scholing die bij jou past!