Basisworkshop Complexiteit van eenzaamheid

Er zijn maar weinig mensen die aangeven dat ze eenzaam zijn. Het lijkt of eenzaamheid als een soort van persoonlijk ‘falen’ wordt ervaren, je niet in staat bent om betekenisvolle relaties op te bouwen.

Eenzaamheid is een symptoom van onbalans in het leven. Eenzaamheid gevoelens komen eerder naar voren bij mensen met verminderd functioneren zoals bij chronische aandoeningen, dementie, mobiliteitsproblemen en zintuiglijke problemen. Negatieve levensgebeurtenissen en levensomstandigheden zijn andere oorzaken. Bij eenzaamheid is het een zoektocht naar de betekenis, oorzaken, gevolgen en oplossingen. Natuurlijk wilt u samen met de cliënt werken aan dit grote probleem. Tegelijkertijd wordt u geconfronteerd met de volgende ervaringen:

  • Ik kom met allerlei ideeën bij de cliënt, maar hij/zij wil niets ondernemen
  • Wil deze cliënt wel geholpen worden, niets kan en alles is moeilijk
  • Hoe ga ik het gesprek aan met de cliënt over eenzame gevoelens
  • Ik heb geen tijd om met de cliënt in gesprek te gaan
Docent

Jeanine Sinke, eigenaar van Het Aandachtshuis, expertisecentrum voor de bestrijding van eenzaamheid en trainingsspecialist in eenzaamheid.

Praktische informatie

Accreditatie:  3 punten V&VN, u ontvangt na deelname een digitaal certificaat

Datum:   Dinsdag 21 januari  2020

Tijd:  13.00-16.00 uur

Locatie: Congrescentrum de Stenge, Stengeplein 1 Heinkenszand

Kosten: Aanmelding voor 1 november 2019: 79 euro, vanaf 1 november 2019: 86 euro. Dit is incl. koffie/thee en digitale hand-out. U ontvangt 10% korting indien u zich met 5 of meer deelnemers inschrijft. Deze deelnemers moeten zich op gelijktijdig aanmelden met één factuuradres. GroeneLijn is vrijgesteld van BTW.

Aanmelden

Informatie

Datum: dinsdag 21 januari 2020 Tijd:13.00-16.00 Locatie:Congrescentrum de Stenge Heinkenszand Kosten:vanaf 79 euro Niveau:Zorgprofessionals (i.o) 3-4-5
Aanmelden

Review