Scholing Farmacologie Astma/COPD & Inhalatietechnologie I 19 februari 2019 I Heinkenszand

Deze scholing is door deelnemers gewaardeerd met 9,4

In deze scholing wordt met veel enthousiasme en passie door Jos Brouwers een korte uitleg gegeven over de werking van de longen en de obstructieve longziekten Astma en COPD. Uitgebreid wordt er stil gestaan bij de farmacologie van inhalatiemedicatie zoals luchtwegverwijdende middelen en ontstekingsremmers. Het praktische deel gaat over inhalatietechnologie en vooral ook de inhalatietechnieken met de daarbij horende inhalatie-instructies van alle soorten inhalatoren. Dit wordt voorgedaan, geïnstrueerd en geoefend met diverse soorten inhalatoren in kleine groepen conform de LAN inhalatieprotocollen.

Alvast een filmpje over Astma; wat gebeurt er in de longen?  klik hier

Inhoud scholing
 • astma en COPD
 • farmacologie van inhalatiemedicatie
  • luchtwegverwijdende middelen
  • ontstekingsremmers.
 • inhalatietechnologie en inhalatietechnieken
 • inhalatie-instructies van alle soorten inhalatoren
 • Oefenen met diverse soorten inhalatoren
Docent

Deze scholingsmiddag wordt verzorgd door Jos Brouwers, Health Care Consultant Respiratoir. Jos is werkzaam voor Medclass, het nascholings-instituut van Boehringer Ingelheim.

Praktische informatie

 

Doelgroep: Verpleegkundigen, verzorgenden, praktijkverpleegkundigen, praktijkondersteuner, doktersassistente, apothekerassistent

Accreditatie:  3 punten V&VN, NVvPO, NVDA en SANA. U ontvangt na deelname een digitaal certificaat

Datum: Dinsdag 19 februari 2019      Tijd: 13.00-16.00 uur

Locatie:  ‘de Stenge, Stengeplein 1 te Heinkenszand

Kosten: Bij aanmelding voor 15 december 2018 57 euro, bij aanmelding vanaf 15 december 2018 63,00 euro. Dit is inclusief koffie/thee. GroeneLijn is vrijgesteld van BTW.

Accreditatie + afmeldprocedure

Indien een scholing wegens onvoldoende aanmeldingen niet doorgaat, hoort u dit uiterlijk 7 dagen voorafgaand aan de scholing.

Accreditatie:  3 punten V&VN, NVvPO, NVDA en SANA

Bijna al onze cursussen zijn geaccrediteerd voor V&VN verpleegkundigen en verzorgenden. Daar waar deze ook toegankelijk zijn voor andere disciplines is het mogelijk om ook accreditatie aan te vragen bij andere kwaliteitsregisters. Als bij een ander kwaliteitsregister opnieuw accreditatie moet worden aangevraagd voor een relatief klein aantal professionals per cursus, zou dat een forse verhoging van de cursusprijs inhouden. Indien een groep professionals deelneemt aan een cursus kan in overleg, tegen meerkosten, accreditatie bij het betreffende kwaliteitsregister worden aangevraagd

Afmeldprocedure
Bent u bij nader inzien helaas verhinderd? U kunt tot 14 dagen na aanmelding kosteloos annuleren, tenzij uw aanmelding vier weken voor de scholingsdatum is. Voor de scholing geldt dat bij afmelding tot drie weken voor de scholingsdatum 15 euro annuleringskosten in rekening worden gebracht. Vanaf 3 weken voor de scholingsdatum wordt bij afmelding het volledige cursusbedrag in rekening gebracht. Hierin maken wij geen uitzonderingen. U kunt zich alleen schriftelijk afmelden. Uiteraard kunt u zich altijd, zonder bijkomende kosten, laten vervangen door een collega. Deze moet wel voldoen aan het gevraagde niveau en  minimaal drie dagen voor de datum van de scholing worden aangemeld. Dit in overleg met GroeneLijn.

GroeneLijn behoudt zich het recht voor bij ziekte van de docent, te weinig aanmeldingen of overmacht situaties scholingen te annuleren, te verplaatsen of samen te voegen.

 

Doelgroep

Verpleegkundige, verzorgende, praktijkverpleegkundige, praktijkondersteuner, doktersassistente, apothekersassistente

Aanmelden

Informatie

Datum: dinsdag 19 februari 2019 Tijd:13.00-16.00 uur Locatie:'de Stenge' Kosten:Vanaf 57 euro Niveau:3-4-5
Aanmelden

Review

 • Goede scholing met humor erin. Veel interactie. Fijn en leerzaam dat we zelf ook konden oefenen
 • Goed geregeld! Prima docent, heel verhelderend en leerzaam
 • Leuke afwisseling theorie/praktijk. Zeer nuttig, prima scholing