Online-scholing Frontotemporale – en Semantische dementie

Een vorm van dementie die relatief vaak op jonge leeftijd wordt gezien. Er kunnen heftige veranderingen in gedrag optreden en ook de taalvaardigheid en de motoriek zijn vaak aangedaan. In deze online scholing wordt ingegaan op de werking en functie van de frontotemporaalkwab in ons brein, de verschillende varianten van deze ziekte en het onvoorspelbare verloop. Aan de hand van casuïstiek worden praktische tips, adviezen en handvatten in de omgang besproken en aangereikt.

Inhoud

  • Ziekte van Pick, FTD of Semantische dementie?
  • De temporaalkwab
  • Gestoorde taalvaardigheid
  • Beweging en gestoorde motoriek
  • Boosaardig gedrag
  • Casuïstiek
  • Praktische tips, adviezen en handvatten
  • Samenvatting en vragen
  • Take home message

Accreditatie V&VN;  2 punten. U ontvangt via e-mail een bewijs van deelname.

Docent

Marcel Reinhoudt is Verpleegkundig Specialist AGZ en GGZ. In 2018 heeft hij daarbij ook de opleiding Methode Familiezorg gevolgd om nog beter de rol van de professional in contact met de cliënt en zijn steunsysteem vorm te geven. Met deskundigheid, humor en veel voorbeelden uit de praktijk weet hij deelnemers te boeien en wordt hij zeer gewaardeerd door zorgverleners die aan één van zijn scholingen heeft deelgenomen. Marcel zal in 2021 verschillende vormen van dementie gaan behandelen.

Praktische informatie

 

Donderdag 4 maart

Doelgroep: Professionele zorgverleners 3-4-5-6

Tijd;  14.00 tot maximaal 16.00 uur.

U ontvangt na deelname de presentatie via uw e-mail.

Kosten:  tot 15 december 2020: 24 euro   Vanaf 15 december 2020: 29 euro. Betaling vindt plaats via Ideal. U ontvangt hiervan via e-mail de factuur.

Via Zoom:  U ontvangt 1 week voorafgaand aan de online-scholing een inlogcode en uitleg

Accreditatie V&VN:  2 punten

U heeft de wettelijke bedenktijd van 14 dagen kosteloos afmelden. Afmelding alleen via een e-mail bericht. Indien u daarna door omstandigheden niet kunt deelnemen aan de scholing kunt u uw inlogcode doorgeven aan een ander. Graag dit melden bij GroeneLijn i.v.m. accreditatiepunten. U ontvangt geen geld retour.

Aanmelden

Informatie

Datum: donderdag 4 maart 2021 Tijd:14.00-16.00 uur Locatie:Online Zoom Kosten:vanaf 24 euro Niveau:3-4-5-6
Aanmelden

Review