Online scholing Hartfalen en Hartinfarct

In deze scholing behandelen we de onderwerpen hartfalen en hartinfarct. Daarbij staat de docent ook stil bij het ‘vrouwenhart’.

Bij hartfalen heeft het hart minder pompkracht. Het gevolg is dat mensen bij inspanning snel moe en kortademig worden. Ook kunnen ze benauwd worden en extra vocht vasthouden. Medicijnen en leefstijladvies zijn nodig om de klachten te verminderen en ernstig hartfalen te voorkomen. Vanwege de vergrijzing krijg je als verpleegkundige in de thuiszorg steeds vaker te maken met cliënten met hartfalen. Het is belangrijk dat je de symptomen herkent en weet welke interventies je moet inzetten.

Een hartinfarct is het afsterven van een deel van de hartspier. Dit komt doordat een kransslagader helemaal verstopt raakt waardoor een deel van de hartspier geen bloed en zuurstof meer krijgt.  De verschijnselen bij een hartinfarct kunnen erg verschillen maar wel belangrijk om ze te herkennen zodat er snel en verantwoord gehandeld kan worden.

Natuurlijk gaan we het in deze online scholing ook hebben over het ‘vrouwenhart’. Er zijn genderverschillen wat betreft risicofactoren op en verschijnselen van hart- en vaatziekten maar ook in hoe hartfalen of -infarct zich laat herkennen.

Kortom een mooi opfrismoment op basis van de nieuwste inzichten.

Inhoud

  • Opfrissen circulatie en de werking van het hart
  • Symptomen en vormen van hartfalen en hartinfarct
  • Oorzaken, risicofactoren en beïnvloedende factoren
  • Behandeling van hartfalen en hartinfarct
  • Het zorgproces bij hartfalen en hartinfarct: symptomen herkennen, leefregels, therapietrouw, aandachtspunten bij zorg aan oudere zorgvragers, verpleegproblemen
  • Het ‘vrouwenhart’; de verschillen in symptomen, risicofactoren en herkennen

Accreditatiepunten V&VN: 2

Docent

Deze cursus wordt gegeven door Margriet Oudhof. Zij heeft 35 jaar ervaring als Verpleegkundige (intra- en extramuraal). Sinds 4 jaar is zij gecertificeerd trainer en docent en geef ze met veel plezier trainingen door Nederland aan zorgmedewerkers.

Praktische informatie


Datum: maandag 3 oktober 2022

Doelgroep: Professionele zorgverleners 3IG-4-5

Tijd;  14.00 tot maximaal 16.00 uur.

U ontvangt na deelname aan deze middag de presentatie en een bewijs van deelname via de e-mail.

Kosten:  tot 15 juni 2022: 34 euro.  Vanaf 15 juni 2022: 39 euro. Betaling vindt alleen plaats via Ideal. U ontvangt hiervan via e-mail de factuur.

Via Zoom:  U ontvangt 1 week voorafgaand aan de online-scholing een inlogcode en uitleg

Accreditatie V&VN:  2 punten

U heeft de wettelijke bedenktijd van 14 dagen kosteloos afmelden. Afmelding alleen via een e-mail bericht. Indien u daarna door omstandigheden niet kunt deelnemen aan de scholing kunt u uw inlogcode doorgeven aan een ander. Graag dit melden bij GroeneLijn i.v.m. accreditatiepunten. U ontvangt geen geld retour.

Aanmelden

Informatie

Datum: maandag 3 oktober 2022 Tijd:14.00-16.00 uur Locatie:Online Zoom Kosten:vanaf 34 euro Niveau:3-4-5
Aanmelden

Review