Online scholing Hemato-Oncologische ziektebeelden

Tijdens deze online-scholing wordt u bijgepraat over de huidige stand van zaken en praktische vraagstukken m.b.t. Lymfeklierkanker, de ziekte van Kahler, MDS en leukemie. Actuele ontwikkelingen worden toegelicht en vanzelfsprekend wordt de vertaalslag naar de verpleegkundige praktijk gemaakt.

Inhoud

 • Wat is hematologie?
  • De algemene begrippen van hematologie
  • Het beenmerg en de bloedaanmaak
 • Lymfeklierkanker, de ziekte van Kahler, MDS en leukemie in het kort
 • Meest voorkomende problemen bij hematologische maligniteiten
  • Infecties
  • Stollingsstoornissen
  • Bijwerkingen van behandeling
  • Lange termijneffecten
 • Hematologisch aandachtspunten in de palliatieve fase

Indien actueel is er ook aandacht voor de invloed van het coronavirus op de zorg en de behandeling van de hematologische zorgvrager.

Docent

Lotte Meulenbeek werkt als Verpleegkundig Specialist Hematologie in het OLVG te Amsterdam. Zij behandelt met name patiënten met de ziekte van Kahler, Lymfeklierkanker, Myeloproliferatieve Neoplasma’s en Chronische Lymfatische Leukemie.

Lotte is in 2011 afgestudeerd als HBO-verpleegkundige. Daarna heeft ze 5 jaar in het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch gewerkt op de oncologie/hematologie waar ze de oncologie en hematologie opleiding heeft gedaan. De hematologie heeft in die periode haar hart gestolen. Na 2 jaar te hebben gewerkt in het UMC Utrecht  op de hematologie afdeling heeft ze de overstap naar het OLVG gemaakt en heeft ze de opleiding tot Verpleegkundig Specialist afgerond.

Praktische informatie

 

Doelgroep: Verzorgenden en Verpleegkundigen niveau 3-4-5-6

Datum: Maandag 24 januari 2022

Tijd;  14.00-16.00 uur

Kosten:  tot 15 juni 2021: 26 euro   Vanaf 15 juni 2021: 30 euro. Betaling vindt plaats via Ideal. U ontvangt hiervan via e-mail de factuur.

Via Zoom:  U ontvangt 1 week voorafgaand aan de scholing een inlogcode en uitleg

Accreditatie V&VN:  2 punten

De inschrijving is persoonlijk en alleen geldig voor de persoon die zich heeft aangemeld

U heeft de wettelijke bedenktijd van 14 dagen kosteloos afmelden. Afmelding alleen via een e-mail bericht. Indien u daarna door omstandigheden niet kunt deelnemen aan de scholing kunt u uw inlogcode doorgeven aan een ander. Graag dit melden bij GroeneLijn i.v.m. accreditatiepunten. U ontvangt geen geld retour.

Aanmelden

Informatie

Datum: maandag 24 januari 2022 Tijd:14.00-16.00 uur Locatie:Online Zoom Kosten:vanaf 26 euro Niveau:3-4-5-6
Aanmelden

Review