Online scholing De impact van Niet Aangeboren Hersenletsel

Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) heeft een enorme impact, zowel op degene die het overkomt, als op diens omgeving. NAH kan verschillende oorzaken hebben zoals een trauma door een ongeluk of val en niet-traumatische oorzaken zoals een CVA, tumor,  encefalitis of hartstilstand.

Mensen met NAH kunnen naast lichamelijke beperkingen problemen hebben op uiteenlopende gebieden zoals gedrag, emoties, verandering van persoonlijkheid. De client beseft niet altijd dat er wat is veranderd, ervaart misschien geen probleem. De mensen om hem/haar heen wel, net zoals de zorgprofessional.

Hoe komen we er achter wat de gevolgen zijn van het hersenletsel, wat wel ongelooflijk belangrijk is om te kijken wat we mogen verwachten en wat er allemaal wel kan maar dan misschien op een andere manier.

Deze online scholing helpt zorgprofessionals o.a. om inzicht te krijgen in de gevolgen van NAH, welke compensatie strategieën er kunnen zijn en de mogelijkheden van verschillende ondersteuningsmethodieken.

Katja van Essen, Verpleegkundig Specialist, deelt haar kennis en ervaring aan de hand van praktische situaties over de volgende onderwerpen:

  • Opfrissing van de anatomie en globale functies van verschillende hersengebieden (diep brein/corticaal, links/rechts, voor/achter).
  • Korte uitleg over de oorzaken van hersenletsel (-> vasculair (bloeding of infarct), traumatisch (impact of zuurstoftekort bij verdrinking), chemisch (denk aan alcohol, maar bv ook drugs of oplosmiddelen in verf))
  • Gevolgen van hersenletsel en het belang van neuropsychologisch onderzoek (wat is er aan de hand, maar wat kan ook nog wél)
  • Compensatie strategieën en ondersteuningsmethodieken voor mensen met hersenletsel, een eerste kennismaking

Accreditatie V&VN : 2 punten

Docent

Katja van Essen,  Verpleegkundig Specialist,  Strategisch Adviseur GGZ – Adviseur Vereniging bij Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland. Katja is al vele jaren werkzaam in de zorg en heeft al eerder een online-scholing voor GroeneLijn verzorgd. Deze scholing werd heel goed beoordeeld door de deelnemers.

Katja heeft diverse publicaties op haar naam staan zoals:

  • Persoonsgerichte aanpak bij neuropsychiatrische symptomen en NAH
  • Syndroom van Korsakov
  • Blog – Waardigheid, trots en liefdevolle zorg, ook voor de ‘moeilijke mens’
  • Abstract “Zorg in Weerstand – Ervaringen in zorg bij zelfverwaarlozing”
  • Omgaan met zelfverwaarlozing en autonomie

 

Praktische informatie

 

Donderdag 18 november 2021

Doelgroep: Professionele zorgverleners 3-4-5

Tijd;  14.00 tot maximaal 16.00 uur.

U ontvangt na deelname de presentatie en een bewijs van deelname via de e-mail.

Kosten:  tot 1 mei 2021: 24 euro   Vanaf 1 mei 2021: 29 euro. Betaling vindt plaats via Ideal. U ontvangt hiervan via e-mail de factuur.

Via Zoom:  U ontvangt 1 week voorafgaand aan de online-scholing een inlogcode en uitleg

Accreditatie V&VN:  2 punten

De inschrijving is alleen geldig voor de persoon die zich aanmeldt

U heeft de wettelijke bedenktijd van 14 dagen kosteloos afmelden. Afmelding alleen via een e-mail bericht. Indien u daarna door omstandigheden niet kunt deelnemen aan de scholing kunt u uw inlogcode doorgeven aan een ander. Graag dit melden bij GroeneLijn i.v.m. accreditatiepunten. U ontvangt geen geld retour.

Aanmelden

Informatie

Datum: donderdag 18 november 2021 Tijd:14.00-16.00 uur Locatie:Online Zoom Kosten:vanaf 24 euro Niveau:3-4-5
Aanmelden

Review