Online-scholing Palliatieve Sedatie

Inhoud

De betekenis van palliatieve sedatie is: ‘Het opzettelijk verlagen van het bewustzijn van een patiënt in de laatste levensfase’. Juiste palliatieve sedatie kan het lijden in de terminal fase van cliënten verlichten. Cliënten hebben in deze fase vaak veel klachten die niet (meer) goed reageren op medicatie of niet snel genoeg reageren op de behandeling.

In deze online-scholing wordt aandacht besteed aan de verpleegkundige kant van de uitvoering van Palliatieve Sedatie in de praktijk. De richtlijn zal kort en bondig worden doorgenomen waarna er in kleinere groepjes aan casuïstiek gewerkt zal worden. De deelnemer krijgt ter voorbereiding een casus toegestuurd, door de voorbereiding krijgen deelnemers 3 accreditatiepunten bij V&VN.

Maximaal 25 deelnemers

Accreditatie V&VN;  3 punten. U ontvangt via e-mail een bewijs van deelname.

Leerdoelen

  1. Aan het eind van de cursus weet de verpleegkundige wat de richtlijn Palliatieve Sedatie inhoudt (kennis).
  2. Aan het eind van de cursus weet de verpleegkundige hoe de richtlijn Palliatieve Sedatie toegepast kan worden in de praktijk en welke aandachtspunten hierbij belangrijk zijn (kennis en vaardigheden).

 

Docent

Lisanne Huiberts is ruim 17 jaar werkzaam als gespecialiseerd verpleegkundige in de thuiszorgtechnologie en palliatieve zorg. Daarnaast heeft zij een opleiding tot masterdocent hoger gezondheidszorg onderwijs gevolgd.

Praktische informatie

Doelgroep: Verzorgenden en Verpleegkundigen niveau 3-4-5-6

Maximaal aantal deelnemers: 25

Datum: Dinsdag 14 september 2021

Tijd;  13.30-15.30 uur

Studiebelasting: Voorbereiding van casus + deelname aan scholing: 2,5 uur. U ontvangt na deelname de presentatie via uw e-mail.

Kosten:  tot 1 april 2021: 49 euro   Vanaf 1 april 2021: 54 euro. Betaling vindt plaats via Ideal. U ontvangt hiervan via e-mail de factuur.

Via Zoom:  U ontvangt 1 week voorafgaand aan de scholing een inlogcode en uitleg

Accreditatie V&VN:  3 punten

De inschrijving is alleen geldig voor de persoon die zich aanmeldt

Indien u daarna door omstandigheden niet kunt deelnemen aan de scholing kunt u uw inlogcode doorgeven aan een ander. Graag dit melden bij GroeneLijn i.v.m. accreditatiepunten. U ontvangt geen geld retour.

Aanmelden

Informatie

Datum: dinsdag 14 september 2021 Tijd:13.30-15.30 uur Locatie:Online Zoom Kosten:Vanaf 49 euro Niveau:3-4-5-6
Aanmelden

Review