Online-scholing Palliatieve Sedatie / VOL

Deze scholing is vol. U kunt nog deelnemen op 16 december,  klik hier voor aanmelding

Inhoud

De betekenis van palliatieve sedatie is: ‘Het opzettelijk verlagen van het bewustzijn van een patiënt in de laatste levensfase’. Juiste palliatieve sedatie kan het lijden in de terminal fase van cliënten verlichten. Cliënten hebben in deze fase vaak veel klachten die niet (meer) goed reageren op medicatie of niet snel genoeg reageren op de behandeling.

In deze online-scholing wordt aandacht besteed aan de verpleegkundige kant van de uitvoering van Palliatieve Sedatie in de praktijk. De richtlijn zal kort en bondig worden doorgenomen waarna er in kleinere groepjes aan casuïstiek gewerkt zal worden. De deelnemer krijgt ter voorbereiding een casus toegestuurd, door de voorbereiding krijgen deelnemers 3 accreditatiepunten bij V&VN.

Maximaal 20 deelnemers.

Accreditatie V&VN;  3 punten. U ontvangt via e-mail een bewijs van deelname.

Leerdoelen

  1. Aan het eind van de cursus weet de verpleegkundige wat de richtlijn Palliatieve Sedatie inhoudt (kennis).
  2. Aan het eind van de cursus weet de verpleegkundige hoe de richtlijn Palliatieve Sedatie toegepast kan worden in de praktijk en welke aandachtspunten hierbij belangrijk zijn (kennis en vaardigheden).

 

Docent

Lisanne Huiberts is ruim 17 jaar werkzaam als gespecialiseerd verpleegkundige in de thuiszorgtechnologie en palliatieve zorg. Daarnaast heeft zij een opleiding tot masterdocent hoger gezondheidszorg onderwijs gevolgd.

Praktische informatie

Doelgroep: Verzorgenden en Verpleegkundigen niveau 3-4-5-6

Maximaal aantal deelnemers: 20

Datum: Dinsdag 24 november 2020

Tijd;  13.30-15.30 uur

Studiebelasting: Voorbereiding van casus + deelname aan scholing: 2,5 uur. U ontvangt na deelname de presentatie via uw e-mail.

Kosten:  tot 1 oktober 2020: 49 euro   Vanaf 1 oktober 2020: 54 euro. Betaling vindt plaats via Ideal. U ontvangt hiervan via e-mail de factuur.

Via Zoom:  U ontvangt 1 week voorafgaand aan de scholing een inlogcode en uitleg

Accreditatie V&VN:  3 punten

Indien u daarna door omstandigheden niet kunt deelnemen aan de scholing kunt u uw inlogcode doorgeven aan een ander. Graag dit melden bij GroeneLijn i.v.m. accreditatiepunten. U ontvangt geen geld retour.

Aanmelden

Informatie

Datum: dinsdag 24 november 2020 Tijd:13.30-15.30 uur Locatie:Online Zoom Kosten:Vanaf 49 euro Niveau:3-4-5-6
Aanmelden

Review