Online scholing Psychiatrische functiestoornissen bij ouderen niveau 2/3/4 Gesloten voor inschrijving

 

Met het toenemen van de leeftijd wordt de kans op het ontstaan van meerdere functiestoornissen steeds groter. De zelfstandigheid loopt terug en de ouder wordende mens wordt steeds kwetsbaarder. Mensen met problemen voortkomend uit psychiatrische ziekten zijn vatbaarder voor het ontstaan van functiestoornissen. In deze online-scholing worden psychiatrische ziektebeelden besproken in combinatie met de kwetsbaarheid van de ouder wordende mens. Problemen met betrekking tot de stemming, angst, persoonlijkheid, het geheugen en psychotische ontregeling komen aan bod. Aan de hand van praktijkvoorbeelden en casuïstiek wordt ingegaan op de diagnostiek en behandeling en hoe om te gaan met cliënten met dergelijke ziektebeelden, de bijkomende functiestoornissen en hun gedrag.

Inhoud

  • Inleiding
  • De ouder wordende mens
  • Kwetsbaarheid en functiestoornissen
  • Zwaarmoedig, negatief of depressief?
  • Persoonlijkheidsproblemen: Claimend en afhankelijk gedrag
  • Ontreddering of angst?
  • Geheugenproblemen en dementie
  • Delirant of psychotisch?
  • Verhalen uit de praktijk

Aan deze online-scholing kan worden deelgenomen door zorgverleners vanaf niveau 2

Accreditatie V&VN:  2 punten

Docent

 

Marcel Reinhoudt is Verpleegkundig Specialist AGZ en GGZ. In 2018 heeft hij daarbij ook de opleiding Methode Familiezorg gevolgd om nog beter de rol van de professional in contact met de cliënt en zijn steunsysteem vorm te geven. Met deskundigheid, humor en veel voorbeelden uit de praktijk weet hij deelnemers te boeien en wordt hij zeer gewaardeerd door zorgverleners die aan één van zijn scholingen heeft deelgenomen. Marcel zal in 2021 verschillende vormen van dementie gaan behandelen en psychiatrische functiestoornissen bij ouderen.

Praktische informatie

 

Dinsdag 11 mei

Doelgroep: Professionele zorgverleners 2-3-4

Tijd;  14.00 tot maximaal 16.00 uur.

U ontvangt na deelname de presentatie via uw e-mail.

Kosten:  tot 15 januari 2021: 29 euro   Vanaf 15 januari 2021: 33 euro. Betaling vindt plaats via Ideal. U ontvangt hiervan via e-mail de factuur. Na deelname ontvangt u een bewijs van deelname via uw e-mail.

Via Zoom:  U ontvangt 1 week voorafgaand aan de online-scholing een inlogcode en uitleg

Accreditatie V&VN:  2 punten

U heeft de wettelijke bedenktijd van 14 dagen kosteloos afmelden. Afmelding alleen via een e-mail bericht. Indien u daarna door omstandigheden niet kunt deelnemen aan de scholing kunt u uw inlogcode doorgeven aan een ander. Graag dit melden bij GroeneLijn i.v.m. accreditatiepunten. U ontvangt geen geld retour.

Aanmelden

Informatie

Datum: dinsdag 11 mei 2021 Tijd:14.00-16.00 uur Locatie:Online Zoom Kosten:vanaf 29 euro Niveau:2-3-4
Aanmelden

Review