Online Training Zorg in de stervensfase

De stervensfase is de fase die direct voorafgaat aan het overlijden, de cliënt zal naar verwachting binnen enkele dagen overlijden.

Bij de zorg rond het sterven komen alle aspecten van palliatieve zorg samen: het verlichten van symptomen, de aandacht voor psychosociale en spirituele problematiek en een goede organisatie van zorg. Voor cliënten in de stervensfase zijn met name de volgende aspecten van belang: adequate verlichting van pijn en andere symptomen, het vermijden van een onnodig lange stervensduur, het behouden van een gevoel van controle over het eigen leven, het nemen van duidelijke beslissingen door zorgverleners, het voorbereid worden op het sterven, de mogelijkheid krijgen het leven af te ronden en het versterken van de band met de naasten.

Aan de hand van de Richtlijn Zorg in de Stervensfase wordt besproken hoe de kwaliteit van zorg in deze ingrijpende periode zo optimaal mogelijk kan worden geborgd.

Inhoud training

  • Wat gebeurt er tijdens de stervensfase?
  • Signalen stervensfase
  • Richtlijn stervensfase waaronder het Zorgpad Stervensfase
  • Beleid en Communicatie
  • Casus

Doelen:

  • De verzorgende/verpleegkundige kan aan het eind van de training:
  • De stervensfase markeren.
  • Het beleid stervensfase benoemen.
  • Problemen rondom de stervensfase herkennen en de problemen aanpakken
  • Communiceren met naasten en anderen hulpverleners rondom de stervensfase

 

Docent

Lisanne Huiberts is ruim 17 jaar werkzaam als gespecialiseerd verpleegkundige in de thuiszorgtechnologie en palliatieve zorg. Daarnaast heeft zij een opleiding tot masterdocent hoger gezondheidszorg onderwijs gevolgd. Lisanne verzorgt regelmatig scholingen voor GroeneLijn over bijvoorbeeld ‘Palliatieve sedatie’, ‘Bewust stoppen met eten en drinken’  en ‘Intraveneuze Toegangswegen’. Haar scholingen worden zeer gewaardeerd door de deelnemers.

Praktische informatie

Datum:  Dinsdag 17 januari 2023

Tijd;  13.30-15.30 uur

Doelgroep: Zorgprofessionals

U ontvangt na deelname de presentatie en een bewijs van deelname via uw e-mail.

Kosten:  tot 15 november 2022: 36 euro   Vanaf 15 november 2022: 43 euro. Betaling vindt plaats via Ideal. U ontvangt hiervan via e-mail de factuur.

Via Zoom:  U ontvangt 1 week voorafgaand aan de scholing een inlogcode en uitleg

Accreditatie V&VN:  2 punten

De inschrijving is alleen geldig voor de persoon die zich aanmeldt

U heeft de wettelijke bedenktijd van 14 dagen kosteloos afmelden. Afmelding alleen via een e-mail bericht. Indien u daarna door omstandigheden niet kunt deelnemen aan de scholing kunt u uw inlogcode doorgeven aan een ander. Graag dit melden bij GroeneLijn i.v.m. accreditatiepunten. U ontvangt geen geld retour.

Aanmelden

Informatie

Datum: dinsdag 17 januari 2023 Tijd:13.30-15.30 uur Locatie:Online Zoom Kosten:vanaf 36 euro Niveau:
Aanmelden

Review