Online Workshop ‘Zorg voor jezelf’

Er ligt veel druk op zorgprofessionals. Zorgverleners hebben, naast de impact van het zorgen voor zieke, te maken met stervende cliënten en het begeleiden van familie, met personeelstekorten, bepalende regelgeving en krappe budgetten. Daarbij worden de behoeften van cliënten steeds complexer, verandert technologie en maken zorgverleners vanwege (corona)uitval en alle uitgestelde zorg lange werkdagen.

Natuurlijk kennen we allemaal die collega die met dit alles goed kan omgaan, grenzen aangeeft, afstand kan bewaren, thuiskomend het werk achter zich laat en de volgende ochtend weer vol energie aan het werk gaat. Echter, dit geldt zeker niet voor de meesten. Uit onderzoek blijkt dat langdurige werkdruk negatieve gevolgen heeft voor de zorgverlener zoals oververmoeidheid, gevoelens van frustratie en gebrek aan controle.

Voor de cliënt kan dit betekenen dat de zorgverlener zich minder empathisch toont, minder geduld heeft en altijd een gehaaste indruk geeft.

Naast deze signalen zijn er nog vele anderen. Tijdig signalen bij jezelf herkennen, weten wat jouw stressoren zijn, je stressweerbaarheid vergroten en je stressoren verminderen kunnen helpen een burn-out te voorkomen.

We weten dat de werkdruk niet snel zal veranderen. Daarom is het zo belangrijk om jezelf te kennen, te zorgen voor jezelf, grenzen kunnen en durven aangeven. Zelfs als je je sterk en vitaal voelt doe je er goed aan actie te ondernemen zodat overbelasting, overspannenheid, stress en uiteindelijk langdurige uitval door burn-out wordt voorkomen.

Waar gaan we het over hebben?

  • Kort fact-check over cijfers en kenmerken van een burn-out en overspanning
  • Vervolgens de koppeling maken welke spanningsklachten je bij jezelf kunt herkennen
  • En nog belangrijker wat je daar dan tegen kunt doen
  • Aan de slag met een aantal praktische oefeningen waar je direct wat aan hebt.

Vooraf ontvang je een digitaal Anti-Burn-Out werkboekje die goed past bij deze workshop. Je kunt dan alvast wat testen maken en oefeningen invullen.

En als je denkt “Een workshop? Sorry, daar heb ik geen tijd voor!” dan adviseren wij je om je zeker aan te melden.

Accreditatie V&VN wordt aangevraagd. U kunt deze workshop in het kwaliteitsregister in ieder geval registreren onder ODA-punten

Docent

Anne-Sophie de Kam, Anti-Burnout Coach en Verpleegkundige In Opleiding tot Specialist (GGZ) is zelf ook werkzaam binnen de zorg.
Als GGZ verpleegkundige weet ze hoe cruciaal het is dat jij de signalen van jouw lichaam en geest serieus neemt. Daarom ontwikkelde ze de Anti-Burnout Coaching voor gepassioneerde zorgprofessionals die even op de rem mogen trappen en voor zichzelf mogen zorgen.

 

Praktische informatie

 

Datum:  Donderdag 10 november 2022

Tijd;  14.00-16.00 uur

Doelgroep: Zorgprofessionals

U ontvangt na deelname de presentatie en een bewijs van deelname via uw e-mail.

Accreditatie V&VN wordt aangevraagd. U kunt deze workshop in het kwaliteitsregister in ieder geval registreren onder ODA-punten

Kosten:  tot 1 juni 2022: 39 euro   Vanaf 1 juni 2022: 44 euro. Betaling vindt plaats via Ideal. U ontvangt hiervan via e-mail de factuur.

Via Zoom:  U ontvangt 1 week voorafgaand aan de scholing een inlogcode en uitleg

U kunt deze workshop in het kwaliteitsregister registreren onder ODA-punten

De inschrijving is alleen geldig voor de persoon die zich aanmeldt

U heeft de wettelijke bedenktijd van 14 dagen kosteloos afmelden. Afmelding alleen via een e-mail bericht. Indien u daarna door omstandigheden niet kunt deelnemen aan de scholing kunt u uw inlogcode doorgeven aan een ander. Graag dit melden bij GroeneLijn i.v.m. accreditatiepunten. U ontvangt geen geld retour of recht op deelname aan een andere scholing.

Aanmelden

Informatie

Datum: donderdag 10 november 2022 Tijd:14.00-16.00 uur Locatie:Online Zoom Kosten:vanaf 39 euro Niveau:nvt
Aanmelden

Review