Training Ouderenmishandeling: ‘van onbespreekbaar naar bespreekbaar’

Ouderen blijven steeds langer thuis wonen, ook als de zorg intensiever wordt en veel vraagt van de naasten van de cliënt. Hoe langer deze zorg duurt hoe moeilijker het wordt om dit fysiek, mentaal en met respect vol te houden. Een burn-out, onmacht en/of frustratie kunnen het gevolg zijn en zich uiten in de omgang en begeleiding van de cliënt.  Eén van de uitingen kan een vorm van mishandeling zijn, ook wel ontspoorde mantelzorg genoemd. Vaak blijft dit onbesproken door zorgprofessionals vanuit loyaliteit en compassie met de mantelzorgers, en blijft de situatie van onveiligheid voortbestaan.

Ook zorgverleners, intra- en extramuraal, kunnen door overbelasting en het probleemgedrag van de client grenzen overschrijden.

In deze training krijgt u kennis en vaardigheden aangereikt om de overbelaste mantelzorger en ouderenmishandeling te onderkennen en te bespreken. Deze training is opgebouwd uit de stappen van de Meldcode Huiselijk Geweld.

 

Docent

Deze training wordt uitgevoerd door een trainer die is aangesloten bij de groep Trainers Huiselijk Geweld en heeft jarenlang ervaring in het geven van trainingen in en begeleiden bij verschillende vormen van huiselijk geweld.

Praktische informatie

Aantal deelnemers: maximaal 15

Doelgroep:  Zorg- en welzijnsprofessionals

Tijdsinvestering:  Eendaags scholing  van 6 uur

Locatie:
Deze training kan op locatie van de aanvrager worden aangeboden. Locatie kan ook worden geregeld door GroeneLijn

Kosten:  op aanvraag  info@groenelijn.com  t. 06-13836019

GroeneLijn is vrijgesteld van BTW voor scholingen

Aanmelden

Informatie

Datum:In overleg Locatie:In overleg Kosten:zie specificatie Niveau:3-4-5
Aanmelden

Review

De afwisseling tussen actief en luisteren was prettig. Bevestiging van kennis gehad en nieuwe punten gehoord/geleerd. We gaan het in de praktijk weer toepassen! Bedankt!

 

Prettige sfeer en veilige omgeving waarin de training is gegeven. Compliment