PICC: Centrale Catheter via de arm / Verplaatst naar 13 oktober 2020

Deze scholing is, i.v.m. het coronavirus, verzet naar 13 oktober 2020. 

Het gemiddeld cijfer gegeven door deelnemers:  8.8

Centrale catheters zijn belangrijk bij het toedienen van intraveneuze medicatie zoals antibiotica en cytostatica. Sinds een aantal jaren wordt bij patiënten steeds vaker een Perifeer Ingebrachte Centrale Catheter (PICC) toegepast en vervangt daarmee de Port a Cath (PAC) en de subclavia- of jugulariscatheter. Elke intraveneuze toegang heeft zijn eigen aandachtspunten en complicaties. Deze scholingsmiddag gaat over de verschillende intraveneuze toegangswegen, complicaties en aandachtspunten. De nadruk ligt op de PICC. Naast uitleg en instructie over het verzorgen en flushen (volgens Vilans protocol) worden deze onderdelen ook praktisch geoefend. De scholing wordt afgesloten met een meerkeuzetoets.

Inhoud scholing
  • Theorie perifeer infuus, CVK, PICC en PAC
  • Verzorgen en flushen PICC
  • Practicum verzorgen en flushen PICC
  • Meerkeuzetoets
Docent

Lisanne Huiberts is gespecialiseerd verpleegkundige op het gebied van palliatieve zorg en thuiszorgtechnologie. Daarnaast is zij docent en behandelt theorie aan de hand van haar ruime praktijkervaring.

Praktische informatie

Maximaal aantal deelnemers: 12

Datum:
Donderdag 26 maart 2020

Tijd:
13.30-17.30 uur

Locatie:
Van der Valk Hotel Gilze-Tilburg, Klein Zwitserland 8 Gilze

Kosten:

  • Inschrijving voor 1 januari 2020:       145 euro
  • Inschrijving vanaf 1 januari 2020:     158 euro

Dit is inclusief koffie/thee en leermiddelen. GroeneLijn is een door het CRKBO erkend scholingsinstituut en is voor alle scholingen BTW vrijgesteld.

Accreditatie + afmeldprocedure

Indien een scholing wegens onvoldoende aanmeldingen niet doorgaat, hoort u dit uiterlijk 14 dagen voorafgaand aan de scholing.

Afmeldprocedure

Bent u bij nader inzien helaas verhinderd? U kunt tot 14 dagen na aanmelding kosteloos annuleren, tenzij uw aanmelding vier weken voor de scholingsdatum is. Voor de scholing geldt dat bij afmelding tot drie weken voor de eerste scholingsdatum 25 euro annuleringskosten, excl. 21% BTW. Vanaf 3 weken voor de eerste scholingsdatum wordt bij afmelding het volledige cursusbedrag in rekening gebracht. Hierin maken wij geen uitzonderingen. U kunt zich alleen schriftelijk afmelden. Uiteraard kunt u zich altijd, zonder bijkomende kosten, laten vervangen door een collega. Hij/zij moet wel voldoen aan het gevraagde niveau en minimaal drie dagen voor de datum van de scholing worden aangemeld. Dit in overleg met GroeneLijn. Uw afmelding voor deze scholing geeft geen recht op deelname aan een andere scholing.

Accreditatie

4 punten V&VN kwaliteitsregister zorgprofessionals

Onze cursussen zijn geaccrediteerd door V&VN verpleegkundigen en verzorgenden. Daar waar deze ook toegankelijk zijn voor andere disciplines is het niet mogelijk om ook accreditatie aan te vragen bij andere kwaliteitsregisters, tenzij anders aangegeven. Als bij een ander kwaliteitsregister opnieuw accreditatie moet worden aangevraagd voor een relatief klein aantal professionals per cursus, zou dat een forse verhoging van de cursusprijs inhouden. Indien een groep professionals deelneemt aan een cursus kan in overleg, tegen meerkosten, accreditatie bij het betreffende kwaliteitsregister worden aangevraagd

Doelgroep

Verpleegkundige niveau 3-4-5

Aanmelden

Informatie

Datum: donderdag 26 maart 2020 Tijd:13.30 - 17.30 uur Locatie:Hotel van der Valk Gilze-Tilburg Kosten:vanaf €145 Niveau:3-4-5
Aanmelden

Review