PICC: Centrale Catheter via de arm / Verplaatst naar 22 oktober 2020

Deze scholing is, i.v.m. het Coronavirus, verzet naar 22 oktober 2020. 

Het gemiddeld cijfer gegeven door deelnemers:  8.6

Centrale catheters zijn belangrijk bij het toedienen van intraveneuze medicatie zoals antibiotica en cytostatica. Sinds een aantal jaren wordt bij patiënten steeds vaker een Perifeer Ingebrachte Centrale Catheter (PICC) toegepast en vervangt daarmee de Port a Cath (PAC) en de subclavia- of jugulariscatheter. Elke intraveneuze toegang heeft zijn eigen aandachtspunten en complicaties. Deze scholingsmiddag gaat over de verschillende intraveneuze toegangswegen, complicaties en aandachtspunten. De nadruk ligt op de PICC. Naast uitleg en instructie over het verzorgen en flushen (volgens Vilans protocol) worden deze onderdelen ook praktisch geoefend. De scholing wordt afgesloten met een meerkeuzetoets.

Docent

Lisanne Huiberts is gespecialiseerd verpleegkundige op het gebied van palliatieve zorg en thuiszorgtechnologie. Daarnaast is zij docent en behandelt theorie aan de hand van haar ruime praktijkervaring.

Praktische informatie

Aantal deelnemers: 12

Datum: Donderdag 14 mei 2020

Plaats: Amsterdam

Tijd: 13.00-17.00 uur

Locatie:
Corendon Vitality Hotel Aletta Jacobslaan 7 Amsterdam

Kosten:

  • Inschrijving voor 1 februari 2020:       145 euro
  • Inschrijving vanaf 1 februari 2020:     159 euro

Dit is inclusief koffie/thee en oefenmaterialen/leermiddelen. GroeneLijn is een door het CRKBO erkend scholingsinstituut en is voor alle scholingen BTW vrijgesteld.

Aanmelden

Informatie

Datum: donderdag 14 mei 2020 Tijd:13.00 - 17.00 uur Locatie:Corendon Vitality Hotel Amsterdam Kosten:vanaf €145 Niveau:3-4-5
Aanmelden

Review