Scholing Complexe Wondzorg I VOL

Deze scholing is VOL. U kunt uw aanmelding voor de reservelijst doorgeven middels hier te klikken

Complexe wonden hebben (ernstige) vertraging in de genezingsfase. Hier liggen verschillende redenen aan ten grondslag bijvoorbeeld onderliggende ziekten. Op grond van literatuuronderzoek en consultaties van experts kwamen onderzoekers tot de volgende definitie van een complexe wond:
“Een complexe wond is een wond met een verstoorde genezingstendens ten gevolge van patho-fysiologische factoren.”

Verder kan van invloed zijn:
• psychosociale verstoringen;
• onvoldoende kennis en/of vaardigheden ten aanzien van adequate wondzorg bij professionals;
• onvoldoende inbedding van adequate wondzorg in een zorginstelling.

Complexe wonden hebben een belangrijke impact op het leven van patiënten, zoals pijn, infecties, beperkingen in mobiliteit en functioneren en een grote kans op opname in een ziekenhuis of verpleeghuis. Complexe wonden hebben dus een deskundige aanpak nodig.

 

Inhoud scholing
 • Diagnose en behandeling van de complexe wond
 • Psychologische aspecten van de patiënt met een wond
 • Wat zijn beïnvloedende factoren voor het ontstaan van een complexe wond
 • Wondbehandeling van gecompliceerde wonden zoals bijvoorbeeld
  • rectumcarcinoom
  • vulvacarcinoom
  • open borstcarcinoom
  • Ulcus cruris venosum
 • Richtlijn complexe wondzorg
 • Negatieve drukpomp
 • Vivostat
 • Praktisch deel met wondproducten gericht op complexe wondzorg, compressief verband aanleggen en VAC-pomp toepassen

 

Docent

Deze scholing wordt verzorgd door Annemiek Mooij, Verpleegkundig Specialist Wondzorg

Praktische informatie

Doelgroep: Zorgverleners (i.o) niveau 3-4-5

Accreditatie: 3 punten V&VN. U ontvangt na deelname een digitaal certificaat.

Datum: Maandag 16 september 2019  Tijd: 13.00-16.00 uur

Locatie: Corendon Vitality Hotel  Aletta Jacobslaan 7  1066BP Amsterdam

Kosten: Aanmelding voor 1 juli 2019: 79 euro, vanaf 1 juli 2019: 87 euro. Dit is incl. Een kopje koffie/thee en digitale hand-out. U ontvangt 10% korting indien u zich met 5 of meer deelnemers inschrijft. Deze deelnemers moeten zich op gelijktijdig aanmelden met één factuuradres.

GroeneLijn is vrijgesteld van BTW.

Accreditatie + afmeldprocedure

Accreditatie:  3 punten V&VN

Onze cursussen zijn geaccrediteerd voor V&VN verpleegkundigen en verzorgenden. Daar waar deze ook toegankelijk zijn voor andere disciplines is het mogelijk om ook accreditatie aan te vragen bij andere kwaliteitsregisters. Als bij een ander kwaliteitsregister opnieuw accreditatie moet worden aangevraagd voor een relatief klein aantal professionals per cursus, zou dat een forse verhoging van de cursusprijs inhouden. Indien een groep professionals deelneemt aan een cursus kan in overleg, tegen meerkosten, accreditatie bij het betreffende kwaliteitsregister worden aangevraagd

Afmeldprocedure
Bent u bij nader inzien helaas verhinderd? U kunt tot 14 dagen na aanmelding kosteloos annuleren, tenzij uw aanmelding vier weken voor de scholingsdatum is. Voor de scholing geldt dat bij afmelding tot drie weken voor de scholingsdatum 15 euro annuleringskosten in rekening worden gebracht. Vanaf 3 weken voor de scholingsdatum wordt bij afmelding het volledige cursusbedrag in rekening gebracht. Hierin maken wij geen uitzonderingen. U kunt zich alleen schriftelijk afmelden. Uiteraard kunt u zich altijd, zonder bijkomende kosten, laten vervangen door een collega. Deze moet wel voldoen aan het gevraagde niveau en  minimaal drie dagen voor de datum van de scholing worden aangemeld. Dit in overleg met GroeneLijn.

GroeneLijn behoudt zich het recht om bij ziekte van de docent, te weinig aanmeldingen of overmacht situaties scholingen te annuleren, te verplaatsen of samen te voegen. Wij brengen hier de deelnemer van op de hoogte. De deelnemer heeft 14 dagen de tijd om zich alsnog af te melden, daarna is de afmeldprocedure weer van kracht.

Doelgroep

Zorgprofessionals (i.0)  niveau 3-4-5

Aanmelden

Informatie

Datum: maandag 16 september 2019 Tijd:13.00 - 16.00 uur Locatie:Corendon Vitality Hotel Kosten:vanaf 79 euro Niveau:Zorgprofessionals (i.o) 3-4-5
Aanmelden

Review