Scholing Leven met ALS, hoe doen cliënten dat? VERZET NAAR 9 JUNI 2020

Deze scholing is, i.v.m. het coronavirus, verzet naar 9 juni 2020

Het snelle ziekteverloop bij ALS en het complexe karakter van de ziekte stellen bijzondere eisen aan cliënten maar ook aan betrokken professionals. Daarbij betreft het vaak een cliëntengroep die zelf de regie neemt en deze tot het einde wilt behouden.

ALS vraagt veel van het psychologisch aanpassingsvermogen en flexibiliteit, zowel voor degene met ALS , als ook voor de directe omgeving. Deze ziekte heeft namelijk zijn invloed op allerlei terreinen zoals op de relatie, de kinderen, familie en vrienden, maatschappelijke carrière, toekomstplannen, hobby’s, onafhankelijkheid/zelfstandigheid, seksualiteit, kijk op het leven/kijk op het sterven etc.

Het leven met ALS is zeer ingewikkeld en de zorgverlener kan iemand van buiten zijn om mee te praten, het hart te luchten en zorgen voor de toekomst mee te bespreken.

 

Inhoud scholing
 • Specifieke zorgproblemen zoals:
  • verslikken
  • Ademhaling,ademhalingsondersteuning,
  • benauwdheid door laryngospasmen
  • herkennen/beïnvloeden van irreële ziekteperceptie
  • Copingsmechanisme
  • Communicatieproblemen (t.g.v cognitieve problematiek), hulpmiddelen
 • Laatste levensfase
  • pijn, verstikking, bijzondere medicatietoepassingen bij deze ziekte
  • Beëindigen van langdurige beademing
Docent

Kim Holtmaat werkt sinds 2014 als Verpleegkundig Specialist op de poli neuromusculaire ziekten in het UMC te Utrecht. Ze begeleidt patiënten met Motor Neuron Disease, zoals ALS/PLS/PSMA en onderzoekt en begeleidt ze patiënten met chronische inflammatoire demyeliniserende polyneuropathie (CIDP). Daarnaast heeft ze een consulterende functie voor patiënten en hulpverleners en houdt ze zich bezig met deskundigheidsbevordering.

Praktische informatie

De deelnemer ontvangt na deelname een digitaal certificaat.

Datum: Woensdag 18 maart 2020    Tijd: 13.00-16.00 uur

Locatie: Corendon Vitality Hotel  Aletta Jacobslaan 7  1066BP Amsterdam

Kosten: 89 euro bij aanmelding voor 01-01-2020, 98 euro bij aanmelding vanaf 01-01-2020. U ontvangt 10% korting indien u zich met 5 of meer deelnemers inschrijft. Deze deelnemers moeten zich gelijktijdig aanmelden met één factuuradres. GroeneLijn is een door het CRKBO erkend scholingsinstituut en is voor alle scholingen BTW vrijgesteld.

Accreditatie + afmeldprocedure

Indien een scholing wegens onvoldoende aanmeldingen niet doorgaat, hoort u dit uiterlijk 7 dagen voorafgaand aan de scholing.

Accreditatie

3 punten V&VN zorgprofessionals

Onze cursussen zijn geaccrediteerd door V&VN verpleegkundigen en verzorgenden. Daar waar deze ook toegankelijk zijn voor andere disciplines is het mogelijk om accreditatie aan te vragen bij andere kwaliteitsregisters, tenzij anders aangegeven. Als bij een ander kwaliteitsregister opnieuw accreditatie moet worden aangevraagd voor een relatief kleine groep professionals, zou dat een forse verhoging van de cursusprijs inhouden. Indien een groep professionals deelneemt aan een cursus kan in overleg, tegen meerkosten, accreditatie bij het betreffende kwaliteitsregister worden aangevraagd.

Afmeldprocedure

U kunt tot 14 dagen na uw aanmelding kosteloos annuleren tenzij deze aanmelding drie weken voorafgaand aan de scholing is. Bij afmelding tot drie weken voor de scholingsdatum wordt 15 euro annuleringskosten excl. 21% BTW in rekening gebracht. Vanaf drie weken voor de scholingsdatum wordt bij afmelding of niet deelnemen aan de scholing, het volledige cursusbedrag in rekening gebracht. Hierin maken wij geen uitzonderingen. U kunt zich alleen schriftelijk afmelden. Uiteraard kunt u zich altijd, zonder bijkomende kosten, laten vervangen door een collega. Deze moet wel voldoen aan het gevraagde niveau en minimaal drie dagen voor de datum van de scholing worden aangemeld. Dit in overleg met GroeneLijn. Uw afmelding voor deze scholing geeft geen recht op deelname aan een andere scholing.

GroeneLijn behoudt zich het recht voor bij ziekte van de docent, te weinig aanmeldingen of overmacht situaties scholingen te annuleren, te verplaatsen of samen te voegen.

Doelgroep

Zorgprofessionals (i.0)  niveau 3-4-5

Aanmelden

Informatie

Datum: woensdag 18 maart 2020 Tijd:13.00-16.00 Locatie:Corendon Vitality Hotel Amsterdam Kosten:vanaf 89 euro Niveau:Zorgprofessionals (i.o) 3-4-5
Aanmelden

Review