Scholing De patiënt met een slokdarm, maag- of pancreascarcinoom

Het aantal patiënten met een gastro-intestinale (GE) tumor in Nederland is stijgend. De ontwikkelingen binnen deze groep op het gebied van diagnostiek en behandeling volgen elkaar in hoog tempo op. Tijdens deze interessante scholing gaan we het hebben over het slokdarm-, maag- en pancreascarcinoom. Er wordt stil gestaan bij nieuwe ontwikkelingen en  behandelingen. Maar ook onderwerpen zoals ziekteverloop, symptoombestrijding, complicaties van behandelingen. Aan de hand van casuïstiek worden mogelijke zorgproblemen en zorgmogelijkheden besproken.

Accreditatie V&VN zorgprofessionals: 3 punten. U ontvangt na deelname een digitaal certificaat.

Inhoud scholing

 

 • Oorzaken en ziekteverloop
 • Behandelingsmogelijkheden en ontwikkelingen
 • Complicaties die zich kunnen voordoen bij de verschillende behandelingen
 • Complicaties die ontstaan bij groei en metastasering van de verschillende tumoren
 • Afwijkende bloedwaarden, wat kan de zorgverlener hiermee
 • Zorgproblemen bij patiënten met slokdarm- maag- of pancreascarcinoom
Docent

Marjon Oostdijk is Verpleegkundig specialist Gastro Enterologie Oncologie

Praktische informatie

Datum:              Woensdag 9 oktober 2019

Tijd:                    13.00-16.00 uur

Locatie:           Congrescentrum ‘de Stenge’, Stengeplein 1 Heinkenszand

Kosten:             Aanmelding voor 1 juni 2019: 72 euro, vanaf 1 juni 2019: 79 euro. Dit is incl. koffie/thee en digitale hand-out. U ontvangt 10% korting indien u zich met 5 of meer deelnemers inschrijft. Deze deelnemers moeten zich gelijktijdig aanmelden met één factuuradres.

GroeneLijn is vrijgesteld van BTW

Accreditatie + afmeldprocedure

Accreditatie:  3 punten V&VN

Onze cursussen zijn geaccrediteerd voor V&VN verpleegkundigen en verzorgenden. Daar waar deze ook toegankelijk zijn voor andere disciplines is het mogelijk om ook accreditatie aan te vragen bij andere kwaliteitsregisters. Als bij een ander kwaliteitsregister opnieuw accreditatie moet worden aangevraagd voor een relatief klein aantal professionals per cursus, zou dat een forse verhoging van de cursusprijs inhouden. Indien een groep professionals deelneemt aan een cursus kan in overleg, tegen meerkosten, accreditatie bij het betreffende kwaliteitsregister worden aangevraagd

Afmeldprocedure
Bent u bij nader inzien helaas verhinderd? U kunt tot 14 dagen na aanmelding kosteloos annuleren, tenzij uw aanmelding vier weken voor de scholingsdatum is. Voor de scholing geldt dat bij afmelding tot drie weken voor de scholingsdatum 15 euro annuleringskosten in rekening worden gebracht. Vanaf 3 weken voor de scholingsdatum wordt bij afmelding het volledige cursusbedrag in rekening gebracht. Hierin maken wij geen uitzonderingen. U kunt zich alleen schriftelijk afmelden. Uiteraard kunt u zich altijd, zonder bijkomende kosten, laten vervangen door een collega. Deze moet wel voldoen aan het gevraagde niveau en  minimaal drie dagen voor de datum van de scholing worden aangemeld. Dit in overleg met GroeneLijn.

GroeneLijn behoudt zich het recht om bij ziekte van de docent, te weinig aanmeldingen of overmacht situaties scholingen te annuleren, te verplaatsen of samen te voegen. Wij brengen hier de deelnemer van op de hoogte. De deelnemer heeft 14 dagen de tijd om zich alsnog af te melden, daarna is de afmeldprocedure weer van kracht.

Doelgroep
 • Verzorgenden
 • Verzorgenden IG
 • Verpleegkundigen
 • Wijkverpleegkundigen
 • Verpleegkundigen in de wijk
Aanmelden

Informatie

Datum: woensdag 9 oktober 2019 Tijd:13.00 - 16.00 uur Locatie:Congrescentrum ‘de Stenge’ Kosten:vanaf 72 euro Niveau:Zorgprofessionals (i.o) 3-4-5
Aanmelden

Review