Scholing PICC: Centrale Catheter via de arm

Deze scholing is recent door deelnemers beoordeeld  met 8,6

Centrale catheters zijn belangrijk bij het toedienen van intraveneuze medicatie zoals antibiotica en cytostatica. Sinds een aantal jaren wordt bij patiënten steeds vaker een Perifeer Ingebracht Centrale Catheter (PICC) toegepast en vervangt daarmee de Port a Cath(PAC) en de subclavia- of jugulariscatheter. Elke intraveneuze toegang heeft zijn eigen aandachtspunten en complicaties. Deze scholingsmiddag gaat over de verschillende intraveneuze toegangswegen, complicaties en aandachtspunten. De nadruk ligt op de PICC. Naast uitleg en instructie over het verzorgen en flushen ( volgens het Vilans protocol) worden deze onderdelen ook praktisch geoefend. De scholing wordt afgesloten met een meerkeuzetoets.

Docent

Lisanne Huiberts is gespecialiseerd verpleegkundige op het gebied van palliatieve zorg en thuiszorgtechnologie. Daarnaast is zij docent en behandelt theorie aan de hand van haar ruime praktijkervaring.

Praktische informatie

Aantal deelnemers: maximaal 12

Doelgroep:  Zorgsprofessionals 4-5-6

Tijdsinvestering:  4 uur

Locatie:
Deze training kan op locatie van de aanvrager worden aangeboden. Locatie kan ook worden geregeld door GroeneLijn

Kosten:  op aanvraag  info@groenelijn.com  t. 06-13836019

GroeneLijn is vrijgesteld van BTW voor scholingen

Aanmelden

Informatie

Datum:In overleg Tijd:4 uur Locatie:in overleg Kosten:op aanvraag Niveau:4-5
Aanmelden

Review

Scholing PICC en Palliatieve sedatie: Geen moment verslapt je aandacht en voel je je afgeleid en dat is een groot compliment voor haar aangezien de groep cursisten bestaat uit doenerige verpleegkundigen en verzorgenden die niet stil op een stoel kunnen zitten, laat staan na al gewerkt te hebben zich kunnen concentreren op zoveel specialistische theorie. Perfecte afwisseling in theorie en praktisch bezig zijn. Welgemeende complimenten Lisanne, mij heb je als vaste klant. Trudy Wijgers