Training Weet jij of je de juiste druk toepast bij zwachtelen? VOL

Deze training is vol

Compressie, het direct uitoefenen van druk op een ledemaat wordt gemeten in mmHg (millimeter kwikdruk). Deze druk is het laagst wanneer de patiënt ligt (rustdruk), en het hoogst wanneer de patiënt actief is (werkdruk). Het toepassen van de juiste druk bij zwachtelen of compressietherapie kan genezing van de ulcus cruris bevorderen, oedeem verminderen en de bloedtoevoer richting het hart bevorderen. Een belangrijke handeling dus! Van belang dus om de juiste techniek toe te passen bij zwachtelen

Weet jij met welke druk je een zwachtel aanbrengt? Heb je dit al eens gemeten? En wat zijn de gevolgen voor de cliënt als deze niet goed is?

Onderzoek binnen en buiten Nederland heeft aangetoond dat de druk die met zwachtelen wordt bereikt vaak te laag is. Het gevolg daarvan is dat het oedeem niet goed wordt behandeld en dat kan weer de wondgenezing vertragen.

Daarom bieden wij deze training aan want oefenen met een drukmeter laat een duidelijke verbetering zien in het behalen van de juiste druk.

Inhoud scholing

 

Inhoud

U ontvangt na deelname een digitaal certificaat.

In het eerste deel van de training nemen we de theorie door van:

  • Zwachtelen; wat is de juiste manier, hoe polsteren we, met welke druk zwachtelen we?
  • Verschillende compressiesystemen.
  • De enkel/arm index; wat is dat en waarom is deze belangrijk?

Daarna gaan we in tweetallen zwachtelen met een drukmeter onder begeleiding. Bij meer dan 12 deelnemers met 2 docenten. Ook is er gelegenheid om te oefenen met de verschillende compressiesystemen.

Docent

Annemiek Mooij, MSc Verpleegkundig specialist 1e en 2e lijn met 20 jaar wondzorg-ervaring. Ze is bij het WCS  al ruim 8 jaar lid van de commissie ulcus cruris en werkt veel samen met dermatologen, specialisten ouderengeneeskunde, huisartsen, huidtherapeuten en collega verpleegkundig specialisten.

Praktische informatie

Datum:           dinsdag 11 februari  2020

Tijd:                10.30-12.30 uur

Locatie:          Corendon Vitality Hotel, Aletta Jacobslaan 7 Amsterdam

Kosten:           Tot 15 december 2019 79 euro, vanaf 15 december 2019  juli 87 euro. Dit is incl.                                        materialen, koffie/thee en digitale hand-out. U ontvangt na deelname een digitaal certificaat.

GroeneLijn is vrijgesteld van BTW.

Accreditatie + afmeldprocedure

Indien een scholing wegens onvoldoende aanmeldingen niet doorgaat, hoort u dit uiterlijk 7 dagen voorafgaand aan de scholing.

Accreditatie

Deze scholing heeft geen accreditatiepunten

Onze cursussen zijn meestal geaccrediteerd door V&VN verpleegkundigen en verzorgenden. Daar waar deze ook toegankelijk zijn voor andere disciplines is het mogelijk om accreditatie aan te vragen bij andere kwaliteitsregisters, tenzij anders aangegeven. Als bij een ander kwaliteitsregister opnieuw accreditatie moet worden aangevraagd voor een relatief kleine groep professionals, zou dat een forse verhoging van de cursusprijs inhouden. Indien een groep professionals deelneemt aan een cursus kan in overleg, tegen meerkosten, accreditatie bij het betreffende kwaliteitsregister worden aangevraagd.

Afmeldprocedure

U kunt tot 14 dagen na uw aanmelding kosteloos annuleren tenzij deze aanmelding drie weken voorafgaand aan de scholing is. Bij afmelding tot drie weken voor de scholingsdatum wordt 15 euro annuleringskosten excl. 21% BTW in rekening gebracht. Vanaf drie weken voor de scholingsdatum wordt bij afmelding of niet deelnemen aan de scholing, het volledige cursusbedrag in rekening gebracht. Hierin maken wij geen uitzonderingen. U kunt zich alleen schriftelijk afmelden. Uiteraard kunt u zich altijd, zonder bijkomende kosten, laten vervangen door een collega. Deze moet wel voldoen aan het gevraagde niveau en minimaal drie dagen voor de datum van de scholing worden aangemeld. Dit in overleg met GroeneLijn.

GroeneLijn behoudt zich het recht voor bij ziekte van de docent, te weinig aanmeldingen of overmacht situaties scholingen te annuleren, te verplaatsen of samen te voegen.

Doelgroep

Verpleegkundigen en verzorgenden (i.o)

Aanmelden

Informatie

Datum: dinsdag 11 februari 2020 Tijd:10.30-12.30 uur Locatie:Corendon Vitality Hotel Amsterdam Kosten:vanaf 79 euro Niveau:3-4-5
Aanmelden

Review