Verkorte training Eenzaamheid bij ouderen

 

De verkorte training Eenzaamheid bij Ouderen geeft een kennismaking met dit onderwerp. Bij deze training wordt in 1 dagdeel kernachtig het onderwerp behandeld.

 

Inhoud scholing
 • Wat maakt ouderen kwetsbaar
  • De kenmerken van kwetsbare ouderen
  • De invloed van deze kwetsbaarheid op participeren in de maatschappij
 • Eenzaamheid en sociaal isolement
  • Wat is eenzaamheid en welke vormen zijn er
  • Oorzaken
 • Bespreekbaar maken
  • Verschillende opdrachten gericht op vooroordelen, schroom om hulp te vragen, het gesprek aangaan, omgaan met weerstand
Docent

Deze training wordt gegeven door docenten die deskundig zijn en vanuit hun werkzaamheden betrokken zijn bij ouderen met eenzaamheid.

Praktische informatie

Doelgroep: Deze verkorte training is geschikt voor iedereen die vanuit zijn werkzaamheden of vrijwilligerswerk in contact komt met ouderen.

Aantal deelnemers per groep:   8-12

Kosten: 500 euro, excl. reiskosten 0,32ct/km. GroeneLijn is vrijgesteld van BTW.  Deze prijs is exclusief geschikte scholingsruimte met alle benodigde middelen zoals beamer, flip-over etc.  GroeneLijn kan voor u ook een scholingsruimte organiseren, wij informeren u graag over de mogelijkheden en de daaraan verbonden kosten.

Informatie: 0113-603209/06-13836019 of stuur ons een mail

Accreditatie + afmeldprocedure

Accreditatie

Daar waar deze ook wordt gegeven aan andere disciplines is het mogelijk accreditatie aan te vragen bij het betreffende  kwaliteitsregisters. Extra kosten voor aanvraag en toevoeging accreditatie zijn 250 euro.

Afmeldprocedure

In overleg kan de training tot vier weken voor de overeengekomen datum worden verzet naar een andere datum. De training kan tot 4 weken voor de scholingsdatum kosteloos worden geannuleerd. Bij annulering vanaf 4 weken voor de scholingsdatum wordt het volledige bedrag gefactureerd.

Doelgroep

Deze verkorte training is geschikt voor iedereen die vanuit zijn werkzaamheden of vrijwilligerswerk in contact komt met ouderen.

Aanmelden

Informatie

Datum:In overleg Locatie:In overleg Kosten:500 euro Niveau:n.v.t
Aanmelden

Review