Webinar Darmspoelen bij cliënt met dwarslaesie

Ongeveer 3 op de 10 mensen met een dwarslaesie heeft darmproblemen zoals obstipatie, ontlasting incontinentie, aambeien of een opgeblazen gevoel. Door de dwarslaesie werken de spieren in de darmwand minder goed; de darmen verwerken wel de voeding maar er is vaak een andere manier nodig om de ontlasting te beheersen. Darmspoelen is een methode die kan worden ingezet om de stoelgang te reguleren. Een methode die ook goed is aan te leren aan cliënt en zorgverlener maar men moet zich wel goed bewust zijn van de contra-indicaties.

Inhoud

  • Wat houdt darmspoelen in
  • Indicaties en contra-indicaties
  • Hoe deze handeling uit te voeren
  • Mogelijke complicaties en hoe te behandelen
  • Belangrijke aandachtspunten en tips en tricks

Accreditatie V&VN; 1 punt

Docent

nullJanneke Martens-Bijlsma Verpleegkundig Specialist UMCG Centrum voor Revalidatie locatie Beatrixoord, Haren. Janneke heeft veel ervaring in het werken met deze groep cliënten

Praktische informatie

Woensdag 17 maart 2021

Doelgroep: Professionele zorgverleners 3-4-5-6

Tijd;  14.00 tot maximaal 15.30 uur.

Kosten:  tot 1 december 2020: 24 euro   Vanaf 1 december 2020: 29 euro. Betaling vindt plaats via Ideal. U ontvangt hiervan via e-mail de factuur.

Via Zoom:  U ontvangt 1 week voorafgaand aan het seminar een inlogcode en uitleg

Accreditatie V&VN; 1 punt. U ontvangt na deelname de presentatie en via e-mail een bewijs van deelname.

U heeft de wettelijke bedenktijd van 14 dagen kosteloos afmelden. Afmelding alleen via een e-mail bericht. Indien u daarna door omstandigheden niet kunt deelnemen aan de scholing kunt u uw inlogcode doorgeven aan een ander. Graag dit melden bij GroeneLijn i.v.m. accreditatiepunten. U ontvangt geen geld retour.

Aanmelden

Informatie

Datum: woensdag 17 maart 2021 Tijd:14.00-15.30 uur Locatie:Online Zoom Kosten:vanaf 24 euro Niveau:3-4-5
Aanmelden

Review