Webinar Grip op het gesprek bij afasie / Inschrijving gesloten

Inschrijving voor deze online scholing is gesloten

Van alle mensen die getroffen worden door een beroerte houdt 1/3 daar een afasie aan over. Iemand met afasie heeft moeite met het spreken en begrijpen van taal waardoor communicatie vaak lastig is. In de zorgverlening, zo blijkt uit onderzoek, kan dit leiden tot verkeerde zorg. Voor zorgverleners is het moeilijk om de vraag of doelen van de cliënt te achterhalen. Dit kan leiden tot misverstanden en frustraties tussen beide partijen.

In dit webinar over afasie bespreekt dr. Sandra Wielaert, logopediste in een afasieteam, de verschillende vormen van afasie en de samenhang met de ernst van de communicatieproblemen. De logopedist heeft hierin een centrale rol. Zij/hij werkt met de cliënt aan het herstellen van de taalfunctie, maar ook aan het verbeteren van de communicatieve vaardigheid. Sandra bespreekt hoe de gespreksstijl van die gesprekspartners, zoals familie, vrienden en zorgverleners, ook van invloed is op de (on)vermogens van de cliënt in de communicatie.

Ze geeft praktische adviezen die je kan toepassen in gesprekken met jouw cliënten. Aan de hand van een korte video van een gesprek met een cliënt met afasie komen de drie belangrijkste aspecten in de communicatie met een cliënt met afasie aan bod; Erkennen – Ondersteunen – Checken uit het Con-tAct model. Natuurlijk is er ook gelegenheid voor jullie vragen!

Inhoud

  • Wat is afasie, oorzaken en vormen van afasie
  • Factoren die mate van herstel van taal voorspellen
  • Behandelingsmogelijkheden/therapieën
  • Hoe te communiceren met mensen met afasie
  • Hoe verder leven met een matige tot ernstige vorm van afasie

Accreditatie V&VN; 2 punten

Inschrijving kan alleen door betaling via Ideal

Docent

Dr. Sandra Wielaert is logopedist/afasietherapeut bij Rijndam Revalidatie. Samen met Philine Berns, logopedist en docent Hogeschool Rotterdam, vormt ze de redactie van het boek ‘Status Afasietherapie, nieuwe gevalsbesprekingen uit de klinische praktijk’ waarvoor ze in 2015 de Branco van Dantzigprijs ontving.

Praktische informatie

 

Maandag 20 september

Doelgroep: Professionele zorgverleners 3-4-5-6

Tijd;  14.00 tot maximaal 16.00 uur.

Maximaal aantal deelnemers: 40

U ontvangt na deelname de presentatie via uw e-mail.

Kosten:  tot 1 mei 2021: 24 euro   Vanaf 1 mei 2021: 29 euro. Inschrijving wordt bevestigd door betaling via Ideal. U ontvangt hiervan via e-mail de factuur. Na deelname ontvangt u een bewijs van deelname via uw e-mail.

Via Zoom:  U ontvangt 1 week voorafgaand aan de online-scholing een inlogcode en uitleg

Accreditatie V&VN:  2 punten

De inschrijving is alleen geldig voor de persoon die zich aanmeld

U heeft de wettelijke bedenktijd van 14 dagen kosteloos afmelden. Afmelding alleen via een e-mail bericht. Indien u daarna door omstandigheden niet kunt deelnemen aan de scholing kunt u uw inlogcode doorgeven aan een ander. Graag dit melden bij GroeneLijn i.v.m. accreditatiepunten. U ontvangt geen geld retour.

Aanmelden

Informatie

Datum: maandag 20 september 2021 Tijd:14.00-16.00 uur Locatie:Online Zoom Kosten:vanaf 24 euro Niveau:3-4-5-6
Aanmelden

Review