Workshop Mindfulness als breingereedschap I 15 mei 2019 I Amsterdam

Vlieg jij ook van cliënt naar cliënt? Heb je steeds het knagende gevoel dat je te weinig tijd hebt voor je cliënten. Rinkelt, piept en trilt  je mobiel de hele dag en word je overspoeld met berichten, apps en mailtjes? Ben je thuis ook nog regelmatig met je werk bezig terwijl je naasten ook jouw aandacht willen! Help! Hoe hou jij je staande? En hoe houd je onder zulke omstandigheden rekening met jezelf maar ook de beleving van de ander? Hoe blijf je flexibel en weerbaar om die goede zorg te kunnen bieden?

Mindfulness is de vaardigheid om bewust je aandacht te richten en op te merken wat je denkt, voelt en doet zodat er ruimte ontstaat om te kiezen hoe je verder gaat. Mindfulness is niet als een pilletje tegen de pijn. Je gaat het niet doen op het moment dat de stoom uit je oren komt, al zou het wel direct je bloeddruk, hartslag en stressniveau doen dalen. Het mooie ervan is dat je wel jezelf kunt trainen om zelfs in een wervelwind overeind te blijven staan. En zoals je met sporten je spieren traint, train je met mindfulness je aandacht en brein. Hoe meer je traint, hoe beter je wordt.

Investeer die 2 uur in jezelf of samen met jouw team en schrijf je in voor deze workshop omdat jij, jouw cliënten en naasten er bij gebaat zijn.

Inhoud scholing

Met korte oefeningen uit breinwetenschap en mindfulness leer je hoe je in je dagelijks werk je aandacht kunt trainen zodat stress minder vat op je krijgt. Een greep uit het programma:

  • breinkennis over aandacht
  • compassie voor jezelf als voorwaarde voor compassie voor de ander
  • praktische toepassing in je werk en thuis.
Docent

Theo Niessen is gezondheidswetenschapper, docent en verpleegkundige. Daarnaast is hij mindfulnesstrainer. Theo heeft zijn mindfulness-opleiding gevolgd bij het Radbout Universitair Centrum voor Mindfulness. Vorig jaar is zijn boek “Mindfulness in persoonsgerichte zorg; oefeningen in aandacht” verschenen.

Praktische informatie

Datum:
Woensdag 15 mei 2019

Plaats:
Amsterdam

Tijd:
13.00-15.00 uur

Locatie:
Corendon Vitality Hotel Aletta Jacobslaan 7 Amsterdam

Kosten:

  • Inschrijving voor 1 maart 2019:       48 euro
  • Inschrijving vanaf 1 maart 2019:     54 euro
  • Parkeren bij hotel:  4,00 euro

Dit is inclusief koffie/thee. GroeneLijn is een door het CRKBO erkend scholingsinstituut en is voor alle scholingen BTW vrijgesteld.

Accreditatie + afmeldprocedure

Indien een scholing wegens onvoldoende aanmeldingen niet doorgaat, hoort u dit uiterlijk 14 dagen voorafgaand aan de scholing.

Afmeldprocedure

Bent u bij nader inzien helaas verhinderd? U kunt tot 14 dagen na aanmelding kosteloos annuleren, tenzij uw aanmelding vier weken voor de scholingsdatum is. Voor de scholing geldt dat bij afmelding tot drie weken voor de scholingsdatum 10 euro annuleringskosten. Vanaf 3 weken voor de scholingsdatum wordt bij afmelding het volledige cursusbedrag in rekening gebracht. Hierin maken wij geen uitzonderingen. U kunt zich alleen schriftelijk afmelden. Uiteraard kunt u zich altijd, zonder bijkomende kosten, laten vervangen door een collega. Hij/zij moet wel voldoen aan het gevraagde niveau en minimaal drie dagen voor de datum van de scholing worden aangemeld. Dit in overleg met GroeneLijn.

Accreditatie

Voor deze workshop wordt geen accreditatie aangevraagd

Al onze andere cursussen zijn geaccrediteerd door V&VN verpleegkundigen en verzorgenden. Daar waar deze ook toegankelijk zijn voor andere disciplines is het niet mogelijk om ook accreditatie aan te vragen bij andere kwaliteitsregisters, tenzij anders aangegeven. Als bij een ander kwaliteitsregister opnieuw accreditatie moet worden aangevraagd voor een relatief klein aantal professionals per cursus, zou dat een forse verhoging van de cursusprijs inhouden. Indien een groep professionals deelneemt aan een cursus kan in overleg, tegen meerkosten, accreditatie bij het betreffende kwaliteitsregister worden aangevraagd

Doelgroep

Verpleegkundige, verzorgende, helpende en iedereen die binnen werkzaam is zorg en welzijn!

Aanmelden

Informatie

Datum: woensdag 15 mei 2019 Tijd:13.00-15.00 uur Locatie:Corendon Vitality Hotel Kosten:Vanaf 48 euro Niveau:n.v.t
Aanmelden

Review